worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Dericilerden E-Ticaret ve E-İhracat Yol Haritası

İDMİB Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında 9 ana başlık altında yol haritası oluşturuldu. Projede, e-ihracat yol haritası da bulunuyor.

Deri ürünlerinde en fazla ihracat Almanya’ya

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak’ın basında yer alan açıklamasına göre, 1 Ocak 2020 ila 18 Ağustos 2020 tarihleri arasında deri sektöründe 803 milyon dolarlık ihracat yapıldı. En fazla ihracat yapılan ülkelerin ilk sırasında Almanya yer alıyor. Almanya’yı sırasıyla; Rusya, İtalya, Irak, İspanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Romanya ve Amerika Birleşik Devletleri takip ediyor. Dericilerin 2020 yılı sonu itibariyle ihracat hedefi 1,4 ila 1,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Şenocak’ın verdiği bilgilere göre; sektör, ihracatta yılbaşında yüzde 15 seviyelerine ulaşan bir artış trendi yakaladı. Sektörde ocak ve şubat aylarında tüm zamanların aylık ve dönemsel ihracat rekoru kırıldı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle dünya genelinde talebin ve tüketimin azalması sonucu Mart 2020 ila Ağustos 2020 dönemlerinde deri sektöründeki ihracatta yüzde 40’ı aşan gerileme yaşandı.

1 Ocak 2020-18 Ağustos 2020 tarihleri arasında deri ve deri mamulleri ihracatı 803 milyon dolar olarak gerçekleşti. 18 Ağustos itibarıyla yılbaşından bu yana yapılan deri ihracat rakamları ve ihracat kalemleri şöyle;

  • Ayakkabı – 514 milyon dolar
  • Yarı işlenmiş / bitmiş deri ve işlenmiş kürk – 101 milyon dolar
  • Saraciye – 100 milyon dolar
  • Deri ve kürk konfeksiyon – 87 milyon dolar

Sektör, 200’ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Bu dönemde en çok satış yapılan ilk on ülke şöyle sıralandı; Almanya, Rusya, İtalya, Irak, İspanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Romanya ve ABD.

Dijital dönüşüm ve e-ihracat yol haritası

İDMİB, ihracatı artırmak için Dijital Dönüşüm Projesi hazırladı. Proje, seyahat kısıtlamalarının sürdüğü süreçte e-ticaret ve e-ihracat yol haritası içeriyor. Bu çerçevede yeni nesil satış kanallarının etkin bir şekilde kullanılması ve global ticaretin merkezine konumlandırılması hedefleniyor. Çalışmalar halen devam eden İDMİB Dijital Dönüşüm Projesi, 9 ana başlık altında toplanıyor. Projede firmaların şu süreçlere adaptasyonu hedefleniyor;

  • Üç boyutlu ürün modellemesi
  • Online katalog oluşturmaları
  • Dijital B2B etkinlikleri
  • Sanal fuarlar
  • E-ticaret ve e-ihracat yol haritası

Projede öncelikli amaç; dijital dönüşüm projesi kapsamında kurulacak web portal aracılığı ile İDMİB üyeleri ile yabancı alıcıları dijital ortamda bir araya getirmek. Bu portal, yılın 365 günü herkesin erişimine açık olacak. Portalın dünya çapında tanıtımı için Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile koordinasyon sağlanacak.

Proje kapsamında deri sektörünün tanıtımı da var. “Türk derisinin hikayesi, uluslararası tanıtım ve iş birliği çalışması” projesini de hayata geçiren İDMİB, yakın zamanda çekimleri tamamlanan 5 tanıtım filmini tüm dijital platformlarda yayınlayacak. Bu sayede Türk deri ve deri mamullerinin kalitesini ve üretim gücünü global anlamda daha bilinir ve tanınır hale getirmek amaçlanıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un