worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Çağdaş Yeşilbağ: Global pazaryerlerinde iyi içerik satışları artırır

Çağdaş Yeşilbağ, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen webinara katıldı.

Çağdaş Yeşilbağ, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen webinara katıldı. “Covid-19 Sürecinde Global Pazaryerlerine Satış Stratejileri” konulu webinarın moderatörlüğünü Markefront CEO’su Aytaç Mestçi yaptı. Webinarda bir sunum yapan Yeşilbağ, e-ihracat ve sınır ötesi e-ticaret arasındaki farklar, dijital pazarlamanın online pazaryerlerindeki önemi, e-ihracatta lojistik ve depolama hizmetlerinin etkileri gibi konularda bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Çağdaş Yeşilbağ, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen webinara katıldı.

“E-ihracatın ilk adımı bölgenin diline, parasına ve tüketici alışkanlıklarına hakim olmaktır”

Çağdaş Yeşilbağ, e-ihracatın iki yönlü olduğunu vurguladı. İlk yönün ihracat adımı olduğunu belirten Yeşilbağ, şunları söyledi; “Bu adım Türkiye’den yurt dışına doğrudan ürün satabilmektir. E-ihracatın ikinci yönü ise sınır ötesi e-ticaret adımıdır. Sınır ötesi e-ticaret, hedef satış bölgesindeki depolar ve şirketler üzerinden bu bölgelere satış yapmaktır. Her iki adım da ihracat anlamında ülkeye aynı katkıyı sağlar; ancak bu iki kavram operasyonel anlamda birbirinden büyük farklar taşır. E-ihracat veya sınır ötesi e-ticarete başlamanın temel adımları hedeflediğiniz bölgenin diline, para birimine, tüketici alışkanlarına hakim olmaktan geçiyor.”

Çağdaş Yeşilbağ: İyi içerik satışları artırır

Çağdaş Yelşilbağ

Online pazaryerlerinde satış için fotoğrafların ve içeriklerin önemine de işaret eden Yeşilbağ, görsel ve metinsel içeriklerin e-pazaryerlerinde kritik bir rol oynadığına işaret etti. Yeşilbağ, “Vitrinin belirleyiciliği açısından global online pazaryerleri ile semt pazarları arasında fark yoktur. Semt pazarında satıcılar en iyi ürünlerini en öne gelecek şekilde dizerler. Online pazaryerlerinde de e-ticaret sitesine yerleştirdiğini ürün fotoğrafları vitrininizdir.” sözlerini kaydetti.

Yeşilbağ, online pazaryerlerinde önemli unsurlardan birinin de bulunabilirlik kaygısı olduğuna dikkat çekti. Global online pazaryerlerinde 1,5 milyardan fazla ürünün arasından sıyrılmanın kolay olmadığına işaret eden e-ihracat uzmanı Yeşilbağ, “Bulunabilirlik denince yazılı içerikler gündeme gelir. Yazılı içerik aramalarda müşteriyi siteye ne kadar kolay yönlendirirse o kadar iyidir. Bunun yolu doğru terimlerin bulunmasıdır. Global pazaryerlerinde iyi içerik satışları artırır. Online pazaryerleri de çok satan satıcılarını korur. Çünkü pazaryerleri ürün satıldıkça komisyon alır.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin sorunu marka bilinirliğidir”

“Markanın online pazaryerlerindeki fiyat politikası da önemlidir.” diyen Miraç Yeşilbağ, ne satılırsa satılsın fiyat politikasının birinci ayağının marka bilinirliği olduğunu vurguladı. Deneyimli e-ihracat uzmanı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin sorunu da marka bilinirliğidir. Örneğin; dünyanın en kaliteli tişörtünü üretirsiniz; ancak yüksek fiyat sağlayan marka bilinirliğidir. Fiyatı belirleyen faktörler sadece lojistik maliyeti ve ürün maliyeti değildir. Online pazaryeri komisyonları, iade oranları, ihracat operasyonlarında ortaya çıkan ek maliyetler de fiyatı belirleyen unsurlardır. Bu sebeple bu hususlar da dikkatli bir şekilde hesaplanmalıdır.”

“Fulfillment merkezleri maliyetleri düşürüyor”

Çağdaş Yeşilbağ, e-ihracat başarısı için depolama ve lojistik operasyonlar konusunda neler yapılması gerektiğini ede anlattı. Bir ürünü Türkiye’den yurt dışındaki alıcıya gönderirken ihracat operasyonu; ürünün iadesi durumunda da geri getirirken ithalat operasyonu yapıldığına işaret eden Yeşilbağ, ürün maliyetinin e-ihracatta 10 ila 15 avro olabildiğini; ürünün iadesi sebebiyle de geri gelmesi sebebiyle maliyetlerin 42 ila 43 avroya çıkabildiğini vurguladı.

Yeşilbağ, “Dolayısıyla iadelerin ihracat bölgesinde yönetilmesi yani depolama hizmeti alınması gerekiyor. Bunun için de o bölgede bir şirket kurulması gerekiyor. Ticaret hacminiz o ülkede kendi operasyonunuzu kurmanızı sağlayacak kadar büyük değilse depolama konusunda işbirliği yapabilirsiniz. E-ihracat yapan firmalara depo hizmeti veren firmalar var. Ayrıca, e-ihracat yapan firmalar sipariş karşılama sistemi yani fulfillment depo hizmeti veren firmalar da var. Bu firmalar montaj ve paketleme de yapabiliyor. Fulfillment merkezleri, operasyon ve kargo maliyetlerinizi düşürüyor.”

“İyi dijital içerikler zaman ve para kazandırır”

 WORLDEF Kıdemli Danışmanı, dijital pazarlama konusunda da önemli bilgiler verdi. E-ticaretin geleneksel ticarete göre daha avantajlı olduğuna vurgu yapan Çağdaş Yeşilbağ, satış, lojistik ve pazarlama operasyonlarının daha düşük maliyetli olması sebebiyle e-ticaretin ön plana çıktığını ifade etti. Dijital pazarlamanın önemine de işaret ederek, şu ifadeleri kullandı; “Dijital dünya hedef kitleye ulaşmayı kolaylaştırıyor. E-ticaret sitenizden satış yapıyorsanız, arama motoru optimizasyonu ile ve SEO çalışmaları ile rakiplerden bir adım öne çıkabiliyorsunuz. Online pazaryerlerinde ise dijital pazarlama uygulamaları veya faaliyetleri ile ürünlerinizi öne çıkarabilirsiniz. Dijital pazarlama bir uzmanlık işidir, firmaların kalbine konulmalıdır. İyi dijital içerikler size zaman ve para kazandırır.”

“Ürünlerinin o ülkenin tüketicisine hitap etmeli”

Webinarda, e-ihracatta hedef ülkenin doğru seçimi konusunda da bilgiler paylaşan Yeşilbağ, e-ihracata, Türkiye ile ticari anlaşmaları iyi olan ülkelerden başlamanın avantaj sağlayacağını söyledi. Bu noktada temel olarak üç konuya dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çağdaş Yeşilbağ, “Ülkeler arası ticari anlaşmalar, coğrafi açıdan lojistik operasyonlara yatkınlık ve ürünün o ülkenin tüketicisine hitap edip etmediği konularına dikkat edilmelidir.” şeklinde konuştu.

WORLDEF İle Global Pazaryerlerinde Satışa Başlayın!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.