worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Blockchain Kullanımının Sağlayacağı 12 Fayda

Hiçbir ek ücret ödeme yapmadan gerçekleşen güvenli online işlemler, tüm finans endüstrisini büyük ölçüde etkilemeye devam ediyor. Tüm bunlar blockchain teknolojisinin sunduğu çözümler sayesinde mümkün olan yenilikler.

Birçok sektör blockchain kullanımı ile büyük faydalar sağlıyor.

Blockchain Kullanımının E-Ticaretteki Faydaları

Siber tehditler, boğucu rekabet ve sürekli değişen kullanıcı beklentileri e-ticaret ve e-ihracat sektöründe ilerleyen kişiler için günlük gerçeklerdir. Pazarda bulunan en büyük satıcılar hariç diğer tüm kişiler için parçası oldukları rekabet ortamı yalnızca kâr etmek için değil, aynı zamanda hayatta kalmak için de gerçekleşir. Önümüzdeki yıllarda halen ayakta kalan sınırötesi e-ticaret siteleri, şimdiki gibi bu zorluklara uyum sağlayanlar olacaktır.

Blockchain teknolojisini kullanmanın getireceği bazı avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  1. Güvenlik: Blockchain, dijital imzası ve şifrelemesi nedeniyle oldukça güvenli bir sistem olarak kabul edilir. Sistem özellikle güvenli, kullanışlı ve dışarıdan müdahalelere korumalı olacak şekilde tasarlanmıştır.
  2. Dolandırıcılık kontrolü: Birkaç farklı yerde depolanan verilere dayanan bir sistem bilgisayar korsanlarına karşı bağışıklık kazanır. Bu verilere erişmek kolay değildir ve böyle olduğu için herhangi bir veri kolayca kurtarılabilir.
  3. Şeffaflık: Bankalar ve müşteriler, hem elverişli hem de güvenilir olarak gerçekleştirilen işlemlerin tamamlanmasından anında haberdar edilirler.
  4. Gizli ek ücretler olmaz: Ücretleri ve komisyonları unutun! Bu teknolojide merkezi olmayan bir sistem kullanıldığı için aracılara ödeme yapmanıza gerek yoktur.
  5. Hız: Maliyeti düşüren ve işlem hızını artıran ödeme sistemlerine gerek olmadığı için işlemler normalden daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.
  6. Mutabakat hesabı: İşlemlerin geçerliliği katılımcılar tarafından kontrol edilir ve onaylanır, böylece kendi gerçekliklerini de doğrulamış olurlar.
  7. Düşük maliyet: Blockchain kullanımı, doğal yapısı ve aracı kurumlardan bağımsız olması sebebiyle ek taraflara ödenmesi gereken ücretleri ortadan kaldırarak tüketiciler ve perakendeciler için toplam maliyetleri azaltacaktır.
  8. Sınır olmadan p2p ödemeleri: Blockchain, özellikle eşler arası (p2p) düzeyde, döviz kurları, ambargolar, ek ücretler ve uluslararası ödemeleri engelleyen diğer unsurlara tabi olmayan evrensel bir teknoloji hizmeti sunmaktadır.
  9. Gelişmiş ödeme ağ geçişleri: Blockchain kullanımı ile e-ticaret siteleri ve müşteri arasında daha doğrudan ödemelere dayanarak, blokchain tarafından sunulan kimlik doğrulama sistemleri sayesinde dış ödeme işleme acentelerinden alınan ücretler düşürülecek ve işlemler daha güvenli hale gelecektir.
  10. Kripto bağlantılı sosyal ödemeler: Kullanıcılar, dijital olarak para göndermenin diğer yollarına kıyasla blockchain kullanan kripto para birimleri kullanmanın çeşitli avantajlarını yaşayabilirler.
  11. Basitleştirilmiş kart ödemeleri: Tipik bir kredi kartıyla ödeme işleminde, satın alma işleminin tamamlanmasını sağlamak için yedi farklı işletme olaya müdahil olur. Blockchain sistemi sınırötesi e-ticaret ve e-ihracat sitelerinde gerçekleşen ödeme işlemlerini çok daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirir.
  12. Satın alma verilerinin kontrolü: Blockchain kullanımı daha fazla güvenlik ve anonimlik sunmaktadır. Teknoloji üzerine inşa edilen e-ticaret platformları bir dizi tüketici koruması sunar. Alışveriş ve dijital sosyalleşmenin gerçekleştiği çoğu yerde olduğu gibi, blockchainde veri gözlemleyen ve toplayan merkezi bir güç bulunmaz. Kullanıcılar verilerini gizlemekte ya da üçüncü kişilerle paylaşmakta özgürdürler ve bu kararı kendileri verebilir.

Blockchain oldukça yeni bir teknoloji, bu teknoloji gelişmeye devam ederken hala bazı iyileştirmelere de ihtiyaç duyuyor. Blockchain kullanımı, geleneksel dijital para takas hizmetlerinin sağlayamadığı çeşitli birçok fayda sağlıyor. Finans, sağlık, eğitim, e-ticaret gibi birçok sektörde kullanılmaya başlanan bu teknoloji için asla geç kalınmış sayılmaz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un