worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

BEBKA, Uludağ Üniversitesi ve WBS İşbirliği İle E-İhracat Uzmanlığı Eğitimi

WBS, UÜ ve BEBKA işbirliği ile “E-İhracat Uzmanlığı Eğitimi” düzenlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Kampüsü Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda 13 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında “E-İhracat Uzmanlığı Eğitimi” gerçekleştirildi. MYO’nun 2020 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde desteklenen “Mesleki Eğitim Kapsamında E-İhracat Uzmanlığının Geliştirilmesi” isimli proje kapsamında düzenlenen eğitimde içlerinde profösör, doçent ve öğretim üyelerinin de bulunduğu 15 kişiye e-ticaret ve e-ihracat hakkında ayrıntılı eğitim verildi.

Yetmiş iki saatlik sertifika programında WBS Genel Müdürü Orxan Isayev ve WORLDEF Kıdemli Danışmanı Çağdaş Yeşilbağ’ın yanı sıra; Gökhan İlikli, Emre Bükçü, Betül Karol, Mustafa Sönmezay, Mustafa Aydın ve Sedat Ateş gibi ekosistemin deneyimli isimleri e-ticaret ve e-ihracat uzmanlığı ile ilgili farklı konularda eğitim verdi, tecrübelerini paylaştı. Eğitim kapsamında saha ziyaretleri, proje sunumları ve sertifika töreni de yer aldı.

Öğretim üyelerinin hazırladığı e-ihracat proje sunumları, jüri komitesinde yer alan BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, KOSGEB Bursa Batı Müdürü Erkan Güngör, WBS Genel Müdürü Orxan Isayev ve WORLDEF Bursa Temsilcisi Mustafa Sönmezay ile birlikte değerlendirildi. Eğitimin sonunda düzenlenen sertifika törenine BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da katıldı. Eğitime Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Özhan Çetinkaya ve Prof. Dr. Sema Ay da destek verdi.

Orxan Isayev: E-İhracat vizyonu ile üniversite müfredatlarının güncellenmesi hayati önemli

WBS, UÜ ve BEBKA işbirliği ile “E-İhracat Uzmanlığı Eğitimi” düzenlendi.

WBS Genel Müdür Orxan Isayev, E-İhracat Uzmanlığı Eğitimi Sertifika Programı’nda farklı alanlardaki e-ihracat uzmanlığı uygulamalarını ele aldıklarını söyledi. Isayev, eğitime katılan hocaların e-ticaret ve e-ihracat alanlarında yeni bir vizyon kazandıklarını ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin yetiştirilmesinde kullanılan müfredatlara bu konuların da işlenmesinin hayati önemli olduğunu ifade ederek, “Eğitimde e-ticaret altyapıları, global pazaryerlerinde satış ve global network gibi çok yönlü konular yer aldı. Biz bir kıvılcım yaktık, bu kıvılcımı ateşe dönüştürmekte değerli hocalarımıza büyük görev düşüyor.” sözlerini kaydetti.

Çetinkaya: Mesleki eğitimde e-ihracata ağırlık veriyoruz

BUÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Özhan Çetinkaya, eğitim programı hakkında yaptığı değerlendirmede, dış ticarette hızlı bir dijital dönüşüm yaşandığına işaret etti. Çetinkaya, “E-ihracatın ülke ekonomisinde stratejik bir önemi var. Mesleki eğitimde e-ihracat ile ilgili derslere ağırlık veriyoruz. Ortak bir mesleki eğitim müfredatı hazırlığındayız. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin kariyer gelişiminde bu eğitimlerden faydalanmalarını, e-ihracat kültürünün geliştirilmesini ve genç girişimcilerin yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Aynı zamanda, katma değeri yüksek ürünlerin uluslararası pazarlara sunularak Bursa’mızın kalkınmasına da katkı sağlamasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ay: Şirketler e-ihracat odaklı büyüyecek

Proje Koordinatörü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Ay da, projenin kendi bölümleri ile birlikte Bursa Uludağ Üniversitesi, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Lojistik ve İşletme Bölümü öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik grup ile gerçekleştiğini belirtti. Eğitim içeriğinin WBS Genel Müdürü Orxan Isayev tarafından katılımcı profiline göre özel olarak tasarlandığını vurgulayan Prof. Dr. Ay, “E-İhracat uzmanlığı eğitimi ile katılımcıların birer mentör olarak şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde e-ihracat odaklı büyümelerine yol gösterecekler.” dedi.

E-İhracat Uzmanlığı Eğitimi’nde neler var?

WBS, UÜ ve BEBKA işbirliği ile E-İhracat Uzmanlığı Eğitimi düzenlendi.
Eğitim kapsamında saha ziyaretleri de gerçekleştiriliyor.

WBS’in “E-İhracat Uzmanlığı Sertifika Programı”na katılanlar, e-ihracat yönetimi için gerekli temel seviye bilgileri detaylı bir şekilde öğrenebiliyor. Eğitim içeriğinde devlet teşvikleri, ödeme sistemleri, lojistik altyapısı, gümrük işlemleri ve marka tescil gibi birçok konu yer alıyor. E-ihracat uzmanlığı yolculuğunda iş yapış yöntemlerinde şirketlere rehber niteliği taşıyan eğitim sonrasında e-ihracat girişimleri ekosistemdeki uzmanlığını geliştirme imkanı buluyor.

E-ihracat uzmanlığı eğitiminde konu başlıklarından bazıları şöyle;

  • Bölge bazlı temel bilgiler (ABD, AB, CIS, Körfez pazarları)
  • E-ticaret altyapısı
  • E-ticaret analizi
  • Ülkelere göre gümrük muafiyetleri
  • Lojistik altyapısı
  • Online ödeme altyapısı
  • E-ihracatta entegrasyon süreci
  • E-ihracatta kullanılan modüller
  • E-ihracatta dikkat edilmesi gereken hususlar
  • E-ihracat devlet teşvikleri
  • Yurt dışı şirket kurulum süreçleri
  • Uluslararası para transferleri
  • Uluslararası marka tescili
  • Seller Central arayüzünü tanıma
  • Ürün yükleme ve envanter yönetimi
  • X-border marketing
  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Search Engine Marketing (SEM)
  • B2C lojistik süreci
  • Dünyada ve Türkiye’de ödeme sistemleri tarihi
  • E-ihracat başarı hikayeleri

WORLDEF İle E-İhracat Uzmanı Olun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

allegro
Markalar

Allegro, Slovakya pazarına açıldı

Polonya merkezli online pazaryeri Allegro, Slovakya’da özel bir web sitesiyle hizmete girdi. Şirket, geçen yıl Çek Cumhuriyeti pazarına da açılmıştı.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti’ne rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu bünyesindeki Rekabet Kurulu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş’ye soruşturma açılmasını kararlaştırdı.