worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Avrupa’daki En Büyük Pazaryerleri

Kârlı bir e-ihracat süreci için özellikle tercih edilmesi gereken yurtdışı pazaryerleri var mı?

Avrupa'daki en büyük pazaryerleri bazı spesifik özellikler taşıyor.

Kârlı bir e-ihracat süreci için özellikle tercih edilmesi gereken yurtdışı pazaryerleri var mı? Ülkelere göre talep gören ürün çeşitleri değişiklik gösteriyor mu? Aynı ürün için ülkeler arasında çeşitli sebeplere bağlı olarak yüksek fiyat farklılıkları oluşuyor mu? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası için içeriğin devamına göz atmanız yeterli.

Türkiye’nin E-ihracattaki Kapı Komşusu: Avrupa Ülkeleri

Ticarette ve ihracatta platformlar değişse de bazı kurallar değişmiyor ve aynı şekilde işliyor. Örneğin; kârlı bir iş modeli için e-ihracat alanında da mesafeyi, alım gücünü ve ürünlerin talep oranlarını göz ardı edemiyorsunuz. Bu yüzden amaç yurtdışı pazarına dolayısıyla daha uzak bir yere ürün satmak dahi olsa mesafelerin yakınlığı, alım gücünün yüksekliği ve sattığınız ürün çeşitlerinin gördüğü ilgi sizin bu işteki geleceğinizi belirliyor.

Tüm bu doneler bir araya geldiğinde hem yakın hem alım gücü yüksek hem de farklı ürün çeşitlerine ilgi gösteren en mantıklı pazarı Avrupa ülkeleri oluşturuyor. Ancak 64 farklı ülkeden oluşan bir coğrafyada e-ihracat için hangi ülkelere odaklanmanız gerektiğini iyi hesaplamalı, zarar etmemek için adımlarınızı bilinçli bir şekilde atmalısınız. Bu nedenle adım adım ipuçlarını kontrol ederek Avrupa pazaryerleri konusunda daha kolay ve net şekilde karar verebilirsiniz.

En Çok Talep Gören Ürün Gruplarını Tekstil ve Teknoloji Oluşturuyor

Hane başına yılda yaklaşık 2000 Euro gibi oldukça yüksek bir harcama tutarının düştüğü Avrupa ülkeleri arasında en yüksek harcamayı yapan ilk 3 ülke ise sırasıyla; İngiltere, Almanya ve Fransa. Bu 3 ülkenin online alışveriş yaparken en çok satın aldıkları ürün gruplarını ise giyim ve elektronik oluşturuyor. Açık ara en çok online harcamanın giyime yapıldığı Avrupa’da, dünyaca ünlü markaların dahi tedarikçisini Türkiye oluşturuyor.

Bu açıdan bakıldığında e-ihracatı ve tekstili bir araya getirebilecek oldukça yüksek bir potansiyele sahip olan ülkemiz, özellikle giyim alanında şanslı ülkeler arasında yer alıyor. Eğer e-ihracat yapmak istiyor ancak nereden ve nasıl başlayacağınızı bilemiyorsanız Avrupa ülkeleri ve tekstil alanı ile iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Ülkemizde üretilen tekstil ürünlerine yalnızca İngiltere, Almanya ve Fransa’da değil; özellikle Doğu Avrupa ve Avrasya ülkelerinde de alıcı bulabileceğinizi aklınızda bulundurmanız gerekiyor.

Tekstilin yanı sıra özellikle elektronik ürünler başta olmak üzere teknoloji alanında da yüksek harcamalar yapan Avrupalılar, pek çok ülke gibi özellikle indirim dönemlerinde cep telefonu, bilgisayar, tablet, televizyon gibi ürünler için harcama yapmayı tercih ediyor ve bu tarz ürünleri sıkça yenisiyle değiştiriyorlar. Ancak beyaz eşya ve küçük ev aletleri dışında bu tarz elektronik ürünlerde Asya ve Uzak Doğu kadar başarılı olamayan ülkemiz, Avrupa’da yalnızca beyaz eşya modelleri ve küçük ev aletleri bakımından biliniyor ve ilgi görüyor. Eğer teknolojik ürünlere dair bir e-ihracat modeli geliştirmek istiyorsanız bu detayı göz ardı etmemelisiniz.

Özel Günler Sayesinde Avrupa’daki Satışlarınızı Artırabilirsiniz

E-ihracat yapıyor olmanın diğer artılarından birini yurt dışındaki özel günler için yapacağınız indirimler ve kampanyalarla tüm yıla yayılan bir satış dinamizmi yakalayabilmeniz oluşturuyor. Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Kara Cuma, Şükran Günü, Noel ve Paskalya, Avrupa’da ürünlerinizin satışını ciddi oranda artırabileceğiniz birbirinden farklı dönemlerin en önemlileri arasında yer alıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.