worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Asır Group: Avrupa’nın en büyük e-ticaret tedarikçisi

2011 yılında kurulan Asır Group, her yıl ortalama yüzde 70 oranında büyüdü.

Hilal Sancar; e-ticaret, dijitalleşme ve grubun hedefleri gibi birçok konuda WORLDEF Enterprise’tan Bedirhan Albağ’ın soruları cevapladı. Sancar’ın verdiği bilgilere göre, 2011 yılında kurulan Asır Group, her yıl ortalama yüzde 70 oranında büyüdü. Hedef pazarı Türkiye dışındaki ülkeler olan grup, ticaretinin yüzde 97,5’ini ihracat odaklı yapıyor. Grup; ev tekstili, mobilya, duvar dekorasyonu, moda ve aydınlatma kategorilerinde ürünler ihraç ediyor.

“E-ticaretin önemini ilk fark eden firmalardan biriyiz”

Asır Group Kilit Müşteri Yöneticisi Hilal Sancar, WORLDEF Enterprise’tan Bedirhan Albağ’ın soruları cevapladı.

“Dijitalleşen dünyada e-ticaretin önemini Türkiye’de ilk fark eden firmalardan biri Asır Group’tur.” diyen Hilal Sancar, grubun operasyonları hakkında şu bilgileri verdi; “Üretim departmanımız var. Bunun yanında e-ticarette en önemli departmanlardan biri olan ürün ekibimiz var. Bu ekip ürünlerin fotoğraflanması, açıklamalarının yazılması ve listelenmesi gibi işlerden sorumlu. Bunun yanında satış ekibimiz ve satış sonrası ekibimiz var. Bu ekiplerimiz de tüm hatlarıyla satıştan sorumlu. Tedarik ekibimiz ve lojistik ekibimiz var. Depomuzda büyük bir operasyon dönüyor. Bu yüzden operasyon ekibimiz de var. İnsan kaynakları, muhasebe ve finans departmanlarımız da var.”

“Türkiye’yi online ipek yolunun merkezine oturtmak gibi bir hedefimiz var”

Yerel ve global ölçekteki hedefleri hakkında da bilgi veren Sancar, şunları söyledi; “Kısa dönem hedefimiz olarak yerel ölçekte Türkiye’nin en büyük 100 ihracatçısından biri olmak istiyoruz. Uzun vadeli ise, Türkiye’nin en büyük 10 ihracatçısından biri olmak istiyoruz. Global ölçekte de, Türkiye’yi online ipek yolunun merkezine oturtmak gibi bir hedefimiz var.”

Hilal Sancar, yeni projeleri hakkında da şu bilgileri verdi; “Birçok yeni işbirliklerine imza attık. Şu an Amerika’nın hazır giyim sektörü liderlerinden olan Aeropostale ile yeni bir anlaşma yaptık. Bunun yanında daha üst segment bir marka olarak değerlendirilen Juicy Couture ile bir anlaşma yaptık. Bu markaların üretim ve satış hakkı uzun süreliğine bizde olacak. Bu sayede halihazırda sunduğumuz ürün çeşitliliğini artırmış olduk.”

“Asır Group, dijital dünyadaki gelişmelerden doğdu”

Asır Group’un dijital süreçlerini de anlatan Sancar, “Asır Group tamamen dijital dünyadaki gelişmelerden doğdu.” diyerek, “Müşterilerimizin taleplerine göre çok hızlı şekilde aksiyon alabiliyoruz. Ekibimiz çok dinamik bir ekip. Yeni gelişmelere çok hızlı şekilde adapte olabiliyoruz. Yurt dışında fuarları sürekli takip edip katılmamızın da yeni gelişmelere ayak uydurmamızda büyük etkisi var.” ifadelerini kullandı.

Hilal Sancar, “Türkiye’de ve dünyadaki e-ticaret pazarında Asır Group’un yeri nedir, bu konuda çalışmalarınız var mı?” sorusuna da şu cevabı verdi; “Aslında Asır Group büyük e-ticaret sitelerine ürün tedarik eden bir firmadır diyebiliriz. Ürün çeşitliliğimiz çok yüksek. Sistemimizde toplam 100 bin SKU’dan fazla ürün var. Dolayısıyla müşterilerimize çok büyük bir ürün çeşitliliği sağlıyoruz. Şu anda Avrupa’nın en büyük e-ticaret tedarikçisiyiz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un