worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon Suspend Nedir, Nasıl Çözülür?

Amazon Suspend, Amazon.com’da açtığınız satıcı hesabınızın askıya alınmasıdır.

Amazon Suspend Nedir?

“Suspend” teriminin Türkçe karşılığı “askıya almak” anlamındadır. Amazon Suspend, Amazon.com’da açtığınız satıcı hesabınızın askıya alınmasıdır. Bu durumda hesabınızdaki ürünler listelenmez ve mağazanız satış yapamaz duruma gelir.

Suspend Neden Olur?

Suspend sorununun bazı sebepleri var! Örneğin; ilk kez satıcı hesabı ya da mağaza açıyorsanız potansiyel bir “Suspend” hesabınız var demektir. Hesap açılırken prosedürlere uyulmaması ve yanlış bilgiler verilmesi yeni hesapların Suspend olmasının en büyük sebebidir. Peki, Amazon Suspend neden olur? Diğer sebeplerine bakalım;

Amazon Seller hesabı açılırken yapılan hatalar: Yeni bir hesap açarken karmaşık panellerle karşılaşırsınız. Hangi alana hangi bilginin girilmesi gerektiğini bilmiyorsanız hata yapma ihtimaliniz çok yüksek. Bu sebeple satıcı hesabı açılırken bilgi girişinde yapılan hatalar Suspend sebebidir.

Adres hataları: Hatalı veya farklı adres verilmesi diğer önemli bir Suspend sebebidir. Amazon.com üzerinde üye olurken üç farklı alana adres bilgileri girilir. Amazon hesabı açarken, HyperWallet veya Payoneer alanlarında sanal banka hesabı açarken ve kredi kartı ekstresi için adres kaydedilir. Bu adres bilgilerini girerken her alanda noktasına kadar aynı adres bilgileri girilmelidir. Bir harf hatası bile hesabın Suspend olmasına sebep olabilir.

Aynı bilgisayardan farklı Amazon hesaplarına giriş yapılması: İlginç bir Suspend sebebidir! Mevcut Amazon hesabınıza giriş yaptığınız bilgisayardan farklı bir Amazon hesabına giriş yapılırsa Amazon takip sistemleri bilgisayarın IP’sini tanıyarak, aynı kişinin iki farklı hesap kullandığını algılar. Bu durum Amazon Suspend sebebidir. Yani hesabınız durup dururken bloke olursa bu ihtimali göz önünde bulundurun! Bu sebeple bir Amazon hesabına giriş yaptığınız bilgisayardan farklı bir Amazon hesabı açılmaması önemli bir kriterdir.

Sahte ya da kopya hesaplar: Amazon Suspend sebepleri arasında sahte ya da kopya hesaplar da önemli bir yer tutuyor. Amazon hesabı açılırken aynı kişiye ait birden fazla hesap varsa, ikinci hesap ya da aynı isimdeki hesaplar Suspend olacaktır. Bu sebeple Amazon Seller hesabı isminin dikkatle seçilmesi, isim kaydetmeden önce tarama yapılması önemlidir. Aynı bilgiler birden fazla hesaba girilmişse Amazon ekibinin incelemeleri sırasında fark edildiğinde hesap Suspend konumuna düşer.

Yetersiz faturalar: Amazon’un, müşteriye sunduğunuz faturayı yeterli görmemesi önemli bir Suspend sebebidir. Bazı durumlarda Amazon sattığınız ürünlere ilişkin faturaları talep edebilir. Amazon’a fatura ibraz edemezseniz ya da gönderdiğiniz fatura yetersiz görülürse Amazon hesabınız askıya alınır.

Sertifika sorunları: Amazon’da sattığınız bazı ürünlerin, ilgili otoritelerin onayladığı sertifikalarının veya resmi makamların onayladığı belgelerinin olması gerekir. Özellikle sağlık ürünleri sertifikalı olarak satılmalıdır. Amazon sertifika istediğinde de ibraz edilmelidir. Amazon’un istediği sertifikaları vermezseniz veya sertifikalar sahteyse Amazon Suspend olursunuz.

Markalı ve lisanslı ürünler: Markalı ve lisanslı ürünlerin belli bir fiyat skalası vardır. Bu tür ürünleri piyasaya oranla ucuza satıyorsanız bu durum Amazon’un dikkatini çekecektir. “Acaba sahte ürün mü satıyor?” sorusu akla gelir. Amazon sizden bu ürünlerin lisans belgelerini isteyebilir ve neden bu kadar ucuza sattığınızı sorabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız ve Amazon’u tatmin edecek cevaplar ve belgeler veremezseniz hesabınız askıya alınır. Bu aslında Amazon’un sahtecilik ve dolandırıcılık için haklı bir önlemidir.

Teslimat sorunları: Amazon, siparişlerin zamanında teslim edilmesi konusunda hassastır. Bir sipariş aldığınızda kaç günde teslim edeceğinizi Amazon’a bildirirsiniz. Müşterileriniz de ürünün teslimat süresini dikkate alarak alışveriş yapar. Eğer zamanında teslimat yapılmazsa ve bu durum sık tekrarlanırsa hesabınız potansiyel olarak Amazon Suspend olacaktır.

Diğer Amazon Suspend sebepleri de şunlardır;

  • Amazon mağazanızın ücretini ödememek,
  • Stok gibi sorunlar sebebiyle sık sık siparişlerin iptal edilmesi,
  • Kredi kartının uluslararası kullanıma açık olmaması,
  • Amazon’a verilen evrakların gerçekliğinin doğrulanamaması.

Amazon Suspend Sorunu Nasıl Çözülür?

Amazon, satıcıların, tüm politikalarına ve yönergelerine aşina olmalarını bekler!

Amazon Suspend olmak bir sorundur; ancak çözümsüz bir sorun değildir. Yapmanız gereken tek şey Amazon’da oyunu kurallarına göre oynamanız! Zaten bu da Amazon’u Amazon yapan önemli bir sebeptir. Satıcı hesabı açarken ve sonraki süreçte bu kadar katı kuralları olan Amazon, böylece nihai tüketicinin güvenini kazanıyor. Satıcılar da mecburen bu kurallara uymak zorunda kalıyor. Peki, Amazon Suspend sorunu nasıl çözülür?

  • Amazon.com’da hesap açarken her adres alanına kredi kartı ekstresi üzerindeki adresi kaydedin.
  • Belgelerin veya istenen evrakların Amazon’un şartlarına uygunluğunu kontrol edin.
  • Kredi kartı ekstresi ve fatura gibi evrakların okunaklı olmasına dikkat edin ve İngilizce olarak PDF formatında kaydedin.
  • Kimlik ve pasaport gibi önemli belgeleri okunaklı bir çözünürlükte taratın.
  • Belgelerdeki ve sistemdeki bilgilerin doğruluğunu kontrol edin, çelişkili ya da yanlış bilgileri düzeltin.
  • Hesabınız askıya alındıktan sonra Satıcı Bakımı uzmanına başvurun. Suspend’e itiraz etmeden önce satıcı hesabınızın lojistik, envanter ve tedarik alanlarında değişiklikler yapmanız gerekebilir.
  • Amazon’un kurallarına harfiyen uyduğunuza eminseniz ve hala hesabınız askıdaysa sorunu Amazon’a iletin ve nerede hata yaptığınızı öğrenin.
  • Amazon ile iletişimde kurumsal bir İngilizce dili kullanın.

Amazon Suspend Olmamak İçin Bunları Yapmayın!

İtirazda acele etmeyin: Satıcı Performansı araştırmacıları binlerce satıcıyı askıya alır. Araştırmacıların itirazı incelemesini bekleyin! Amazon Suspend itirazlarınız için acele etmeyin!

Yeni bir hesap açmayın: Bir hesabınız askıya alınmışsa yeni bir hesap açmayın. Farklı bir isim ve banka hesabı ile Amazon’u kandırmaya çalışmayın. Aksi halde askıya alınmış hesabınızın geri alınmasını geciktirirsiniz.

Faturaları değiştirmeyin: Hesabı askıya alınan birçok satıcı mevcut faturalarını Amazon’un istediklerine uydurmak için değiştirir. Ama bu yöntem çoğu zaman işe yaramaz ve hesapla ilgili devam eden sürece zarar verir. En ufak bir değişiklik bile hesabı eski haline döndürmeyi geciktirebilir.

Amazon’u tehdit etmeyin: Amazon, askıya alınan hesabın sahibinin mesajlarına hemen yanıt vermeyebilir. Bu gibi durumlarda bazı satıcılar avukat aracılığı ile Amazon’u tehdit edebiliyor. Bu durum işleri daha da karmaşıklaştıracaktır.

Kaba dil kullanmayın: Hesabınız askıya alındıktan sonra Amazon ile mesajlaşmalarda kaba bir dil kullanmayın. Amazon Satıcı Performansı araştırmacıları kaba dile prim vermeyecektir.

Amazon süreçlerini suçlamayın: Amazon müşteri merkezli bir şirkettir. Tüm şart ve politikaları için tüketiciye odaklanmıştır. Müşterileri suçlayan herhangi bir itirazdan olumlu bir sonuç alamazsınız. Amazon, satıcıların, tüm politikalarına ve yönergelerine aşina olmalarını bekler. Bu sebeple Amazon süreçlerini suçlamak hesabınızı eski haline döndürmez.

Jeff Bezos’u aramayın: Bazı satıcılar hesabı Amazon Suspend olunca Jeff Bezos’a mail atar. Ama Jeff Bezos’a giden e-postaları ilgili birim inceler. Yani bu hiç mantıklı bir yöntem değil!

Panik yapmayın: Amazon Suspend olmanız dünyanın sonu değil! Panik yapmayın! Kurallara uyan bir satıcıysanız ve iyi niyetliyseniz Amazon prosedürlerine dikkat ederek Amazon mağazanızı tekrar açabileceğinizi unutmayın!

WORLDEF İle Hesabınız Amazon Suspend Olmasın!

WORLDEF BUSINESS SCHOOL danışmanları, Amazon Suspend sorunlarına karşı için size bir yol haritası sunuyor. Amazon mağazanızda verimli bir başarılı bir satış serüveni yaşamanız için en doğru çözümleri sunuyor. Amazon Suspend’den nasıl kaçınılır? Amazon Suspend çözümleri nelerdir? WORLDEF’in Amazon danışmanlığı ve eğitimleri ile Amazon Suspend yaşamayın!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un