worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon Seller Hesap Açma Nasıl Yapılır?

Amazon’da nasıl satış yapılır? Amazon Seller hesap açma prosedürleri nelerdir?

Amazon’da Satış Yapmak

Amazon.com.tr üzerinden 15’ten fazla kategoride satış yapılabilir. Ürün listeleme ve ürün satma için birden fazla kategori seçilebilir. Amazon Seller hesap açma için öncelikle satış koşullarını iyice incelemek ve kabul etmek gerekiyor. Ürün listeleme için bir takım ücretlere de katlanmak gerektiğini belirtelim!  Bu konuda oldukça açık ve şeffaf bir politika izleyen Amazon, satıcı sözleşmesini ve ücret tarifesini site üzerinde yayınlıyor. Amazon Seller ya da Amazon’da satıcı olmak için aylık üyelik bedeli ödeniyor. Ayrıca, kategoriye göre değişen oranlarda komisyon ücreti ya da satış hizmet bedeli ödemek gerekiyor. Bunun herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Peki, Amazon’da satış yöntemleri nelerdir?

  • Perakende satış mağazaları: Fiziksel veya online perakende mağazalarından ürün satın alıp Amazon’da satabilirsiniz. Bu yönteme perakende ya da online arbitraj da denir.
  • Toptan tedarikçiler: Toptan tedarikçi bir şirketten ürün satın alarak, bu ürünleri dünyanın dört bir yanındaki müşterilere satabilirsiniz.
  • Özel marka üreticileri: Kendinize ait ürünlerin markalarını değiştirerek ve özelleştirerek, istediğiniz yere satabilirisiniz.

Amazon Seller hesap açma işlemlerinin ardından ürünler tek tek ya da bazı dosyalar aracılığı ile topluca yükleyebilir. Ürünlerin listelenmesiyle birlikte artık siz de bir Amazon Seller olabilirsiniz ve Amazon’u tercih eden milyonlarca potansiyel müşterilere ulaşarak küresel çapta rekabet edebilirsiniz. Ürün listelemenin ardından herhangi bir sipariş geldiğinde Amazon, e-posta ya da Amazon Seller Center panelinden bilgi gönderir. Böylece siparişlerden haberdar olmak ve hızlı bir şekilde sipariş sürecini tamamlamak mümkün olur. Amazon satış sonrası ödemeleri, 14 günlük periyotlarda satıcıların banka hesaplarına gönderir. Ücretler yatırılırken Amazon Seller komisyon ücretleri düşülür. Her para yatırma işlemi e-posta ile bildirilir.

Amazon Seller Hesap Açma Adımları

Amazon’da satıcı olmak için öncelikle daha önce aynı isimle veya mükerrer bilgilerle Amazon Seller hesap açma yapmamış olmak gerekiyor. Amazon satıcı hesabı açma aşamasında Amazon bir miktar ücret tahsil ediyor. Bu sebeple satıcı hesabı açmak için verilen banka veya kredi kartı bilgilerinin doğru olması gerekiyor. Aksi halde hesap açma işlemi askıya alınabiliyor.

Amazon Seller hesap açma için gerekli prosedürlere kısaca göz atalım:

  • https://sell.amazon.com adresine gidin.
  • “Register” butonuna basınca Amazon Seller Center’da hesap açma ekranı çıkacaktır.
  • Ad, soyadı, e-mail adresi ve en az 6 karakterli şifre girin. Şifre büyük\küçük harfe duyarlıdır.
  • Daha sonraki aşamada e-mail adresine gelen şifrenin girilmesi gerekiyor.
  • Ardından şirketin tescilli olduğu ülke seçiliyor. Ülkeler arasında Türkiye yoksa, sağ taraftaki “What if your country is not listed?” seçeneğinden “Turkey” yazarak bulunabiliyor.
  • Açılan ekranda legal isim yazılması gerekiyor. Bir şirketiniz varsa şirketin adının ve adınız ve soyadınızın araya tire konularak yazılması gerekiyor. Şirket yoksa ad ve soyadı yazılması gerekiyor.
  • Sonraki aşamada adres ve iletişim bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Telefona gelen kodu ekrana kaydettikten sonra diğer aşamaya geçiyoruz.
  • Bu aşamada kredi kartı ve banka bilgileri giriliyor. Bu ekranda “Turkey” seçilince Amazon Hyperwallet alanına yönlendiriyor ve “Login with Amazon” butonuna basılıyor. Böylece Amazon bilgilerine izin vermiş oluyorsunuz.
  • Daha sonra açılan Hyperwallet ekranında isim, soyisim, telefon ve adres bilgileri tekrar giriliyor ve güvenlik sorularını cevaplamak gerekiyor.
  • Ardından Hyperwallet banka bilgilerinin girilmesini istiyor. Çıkan ekranda Hyperwallet bir IBAN numarası veriyor yani Amerika’da sizin adınıza bir hesap açıyor.
  • Daha sonra açılan ekranda United States seçilerek, Hyperwallet’in verdiği IBAN numarası kaydediliyor.
  • Sonraki aşamada vergi bilgileri giriliyor. Bu alanda “bireysel” ya da “kurumsal” seçeneklerden biri seçilerek vergi bilgilerinin eklenmesi gerekiyor.
  • Amazon Seller hesap açma işlemlerinin devamında ürünlerle ilgili bilgiler giriliyor. Bu alanda ürünlerle ilgili sorulan sorulara cevap verilmesi gerekiyor.
  • Ürün bilgilerinin eklenmesinin ardından sonraki aşamada bilgilerin ve kimliğin doğrulanması gerekiyor.
  • Daha sonra açılan ekranda belgelerin eklenmesi gerekiyor. Kimlik, Hyperwallet’in banka ekstresi bilgileri eklendikten sonra belgeler doğrulanıyor.
  • Evraklar doğruysa işlemlere devam edilebilir. Yanlışsa evrakların tekrar teyit edilmesi gerekir.
  • Daha sonra Amazon Seller hesabına girerken cep telefonuna gelen kodun girilmesi gerekecek.
  • Bu işlemin ardından artık bir Amazon Seller satıcısısınız!

Amazon Seller Hesap Açma Hakkında Faydalı Bilgiler

  • Amazon’da satış yapmak için bireysel ya da kurumsal satıcı hesabı ve mağaza açmak gerekir.
  • Amazon’da satıcı hesabı açıldıktan sonra hesabınız onaylanırsa Amazon üzerinde ürünlerinizi listelemeye başlayabilirsiniz.
  • Amazon’da mağazalarının aylık ücreti 99 TL’dir. Bunun dışında farklı kategorilerdeki ürünler satış başına farklı oranlarda komisyon ücretleri alınmaktadır. Amazon ürün listeme için herhangi bir ücret ödenmiyor.
  • Amazon Seller hesap açma işlemleri ücretsizdir. Ancak, özel marka işletme modelini kullanmayı düşünüyorsanız bazı maliyetler çıkabilir.
  • Amazon’da satış komisyonu kategoriden kategoriye değişir. Komisyon oranları yüzde 12 ila 40 arasında değişir. Çoğu ürünün sevkiyat ücreti yüzde 15’tir.
  • Amazon’da bireysel satıcı ücreti her satış için 0,99 dolardır.
  • Amazon FBA programını kullanıyorsanız, Amazon’un nakliye ve taşıma masraflarını karşılamanız gerekir.

WORLDEF Amazon’da Satış Danışmanlığı İle Amazon Seller Uzmanı Olun!

WROLDEF’in Amazon’da satış ve Amazon Seller hesap açma gibi prosedürleri içeren Amazon’da Satış Danışmanlığı hizmetleri ile Amazon Seller uzmanı olun! Amazon Türkiye, satış olanakları sebebiyle ve birçok bölgeye komşu olması sebebiyle stratejik bir öneme sahiptir. Amazon’da satış için kritik prosedürler, sektör, kategori, ürün ve rakip analizleridir. WORLDEF Enterprise Amazon danışmanları, Amazon Seller hesap açma başta olmak üzere Amazon Avrupa ve Amazon Amerika odaklı satışlarınızda profesyonel destek sağlıyor. Sürdürülebilir satış planlamasından rakip ve kategori analizlerine, ürün listelemelerinden Amazon Seller hesap açma prosedürlerine kadar tüm aşamalarda yanınızda duruyor.

Yorumlar

One Response

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye