worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon Seller Hesap Açma Hakkında Merak Edilen Her Şey!

Dünyanın en büyük online pazaryeri Amazon büyümeye devam ederken, Amazon Seller hesap açma süreçleri daha çok merak ediliyor.

Amazon Satıcı Hesabı İçin İşe Nereden Başlamalıdır?

Amazon, sektörlere ve bireylere birçok fırsat sunuyor. Ancak, Amazon’da seçtiğiniz iş modeli ve ürün türünden bağımsız olarak Amazon’da işe başlamak ya da satıcı olabilmek için atılması gereken adımlar var!

  • İş modeline karar verin!

İlk olarak hangi iş modelini kullanacağınıza karar vermelisiniz!

Özel marka: Özel marka, halihazırda özel bir marka veya etiket ile üretilen ürünü yeniden markalama ya da yeniden adlandırma işlemidir.

Toptan satış: Toptan satış, düşük maliyetli veya indirimli malları herhangi bir perakende pazarında satmak için toplu satın alma işlemidir.

Online ve/veya perakende arbitraj: Arbitraj, tuğla ve harç perakende mağazalarında veya e-ticaret sitelerinde satmak üzere düşük maliyetli veya indirimli ürünler bulma yöntemidir.

Dropshipping: Dropshipping, bir Amazon satıcısının herhangi bir ürün envanteri tutmadan, müşterilerinin siparişlerini doğrudan üreticiye veya tedarikçiye gönderdiği bir iş modelidir.

El yapımı: Amazon’un el yapımı ürün satıcıları, Amazon pazarında satmak için kendi ürünlerini elle üreten kişilerdir. Bu kategoride el yapımı takı, aksesuar ve ev dekorasyonu gibi ürünler sayılabilir.

  • Fulfillment yöntemine karar verin!

Fulfillment by Amazon (FBA) mu, Fulfillment by Merchant (FBM) mı? Siparişlerle ilgili tüm süreçleri içeren her iki fulfillment yönteminin de kendi içinde olumlu veya olumsuz tarafları vardır. Bu sebeple hangisinin Amazon Seller açısından en iyi olacağına karar vermeden önce iyi bir araştırma yapmak gerekir.

  • Satacağınız ürünlere karar verin!

Halen farklı pazarlarda sattığınız bir ürününüz ya da ürünleriniz varsa Amazon Seller olmaya adaysınız demektir. Ancak ürününüzün Amazon’da yeteri kadar talebi olup olmadığını öğrenmeniz gerekir. Hangi ürünlerde talep yüksek, hangi ürünlerde rekabet düşük, hangi ürünlerin talebi az gibi sorunların cevaplarını öğrenmek için bazı Amazon’la ilgili analiz programlarından faydalanmak gerekir.

  • Amazon Seller için başvurun!

Yukarıdaki adımları yerine getirdiyseniz artık Amazon Seller hesap açma aşamasına geçebilirsiniz. Amazon’da satıcı hesabı açma süreçlerini ilerleyen bölümlerde görebilirsiniz!

  • Ürünleri tedarik edin!

Amazon Seller başvurunuzdaki bilgiler doğrulanırsa ve Amazon tarafından onaylanırsa ürünleri tedarik etmeye başlayabilirsiniz.

  • Ürün listesi oluşturun!

Amazon Seller hesap açma sürecinin ardından Amazon’da satmaya başlayabilir, satış hedeflerinizi büyütebilirsiniz!

Amazon Seller Hesap Açma Nasıl Yapılır?

Amazon’da bir mağaza açmak için öncelikle Amazon Seller hesap açma süreçlerini tamamlamak gerekir. Satıcı hesabı oluşturduktan sonra ürünlerinizi Amazon üzerinde listelemeye başlayabilirsiniz. Tabii ki satıcı hesabı oluşturabilmek için bazı bilgileri sisteme kaydetmeniz, bazı belgeleri de ibraz etmeniz gerekiyor. Amazon Seller olmak için gerekli belgeleri aşağıda görebilirsiniz.

Amazon Seller hesap açma aşamaları şunlardır;

amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey1.jpg
  • “Amazon satıcısı olun” başlığının altında sayfayı aşağı kaydırın. Sağ tarafta “Fiyatlandırmayı Görüntüle” bağlantısını tıklayın. Turuncu ‘Kaydol’ düğmesine tıklarsanız, hemen satıcı hesabı kayıt sayfasına yönlendirilirsiniz. Öte yandan, ‘Fiyatlandırmayı Görüntüle” bağlantısı, bireysel ve kurumsal hesaplar arasındaki fiyat farklarını gösterir ve istediğiniz kaydı seçmenize olanak tanır.
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey2.jpg
  • Bireysel veya profesyonel Amazon Sell hesap açma seçeneklerinden birini tıklayın. Ayda 40’tan fazla ürün satacaksanız “profesyonel” kayıt en iyi seçenektir. Bir hobi ürün satmak istiyorsanız ya da amatör satıcı iseniz “bireysel” seçeneği uygun olacaktır. Ayrıca, daha küçük bir ölçekte yani ayda 40 birimden daha az satış yapmayı planlıyorsanız “bireysel” seçeneği seçin. Bu seçenek ödemelerden tasarruf etmenizi sağlar.
  • E-postanızı girin ve “Yeni Hesap Oluştur”u seçin. Sizin için doğru olan satıcı modelini seçtikten sonra e-posta adresinizi ve satıcı hesabınız için seçtiğiniz bir şifrenizi girmeniz istenecek. Daha ‘İleri’ düğmesini tıklayın.
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey3.jpg
  • Daha sonra Amazon, önceki ekranda verdiğiniz e-posta adresine tek kullanımlık bir şifre (OTP) gönderir. Bu alanda bu şifre girilmelidir. Amazon, bu aşamada e-postayı doğrulayacaktır. Şifreyi ilgili alanına ekledikten sonra “Amazon hesabınızı oluşturun” düğmesini tıklayın!
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey4.jpg
  • “İşletme konumunu” ve “İşletme türünü” seçin. Amazon Sell hesap açma işlemindeki bir sonraki adım bazı bilgileri paylaşmaktır. İşletmenizin bulunduğu yer: İşletmenizin bulunduğu ülkedir. Amazon doğrulayacağı için bunun doğru olması son derece önemlidir. İşletme türü: Devlet işletmesi, halka açık işletmeler, özel işletme, vakıf, birey… Tam adınız: Adınızı, ikinci adınızı ve soyadınızı girin. Ardından “Kabul et ve devam et” butonuna tıklayın.
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey5.jpg
  • Bir sonraki aşamada Amazon bir dizi kişisel bilgi vermenizi isteyecektir. Kimlik belgesi, pasaport numarası veya ehliyet bilgileri başta olmak üzere doğrulama amacıyla telefon numaranızı girmeniz gerekir. Bilgiler girildiğinde ekranın altındaki “İleri” butonuna tıklayın.
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey6.jpg
  • Pazaryerini ya da pazaryerlerini seçin. “Bireysel Bilgiler” bölümünü tamamladıktan sonra pazar yerlerinin altındaki kutuyu işaretleyin. Örneğin; Amazon.ca, Amazon.co.uk, vb. Ardından “İleri” butonuna basın.
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey7.jpg
  • Amazon Sell hesap açma işlemlerinde daha sonra kredi kartı veya banka bilgileri girilir. Bir satıcının kimliği ile kredi kartı bilgilerinin geçerliliği doğrulanır. Bu nedenle pazaryerlerinizi seçtikten sonra kredi kartı bilgileri girilmesi gerekir.
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey8.jpg
  • Amazon mağazanız için ürün bilgilerini ekleyin. Amazon mağazanızda satmayı düşündüğünüz ürünler hakkında bazı sorular sorulur. Amazon mağazanızın adı, ürün veya ürünler için UPC kodları, sattığınız ürünlerin üreticisi ve / veya markanın sahibi olup olmadığınız, ürünler için tescilli bir ticari marka gibi bilgiler girilir.
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey9.jpg
  • Son olarak Amazon Seller hesap açma için adres doğrulaması gerekir. Doğrulama işlemindeki tüm adımları tamamlandıktan sonra verdiğiniz işletme adresini onaylamanız istenir.
amazon-seller-hesap-acma-hakkinda-merak-edilen-her-sey10.jpg

‘Onayla’ düğmesine tıkladıktan sonra görüntülenen adres doğruysa, yeni bir ekran açılır. Bu alanda doğrulama kodu ile birlikte bu adrese bir posta kartı gönderileceği belirtilir. Kartı aldığınızda, “Aşağıdaki kodu girin” alanına verilen kodu girin ve doğrulama işlemini tamamlamak için “İleri” butonuna tıklayın!

Doğrulandıktan sonra Amazon Seller hesap açma süreci tamamlanır. Kimliğiniz ve işletme bilgileriniz doğrulandıktan sonra https://sellercentral.amazon.com adresinde oturum açabilirsiniz. Oturum açınca satıcı hesabı ana ekranı görünür.

Amazon Seller Hesap Açma İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Amazon Seller hesap açma için aşağıdaki bilgilerin ve belgelerin temin edilmesi gerekiyor.

Amazon Seller hesap açma için gerekli bilgiler:

  • Kredi kartı bilgileri: Bu bilgiler, satıcı hesap bakiyesinin yeterli olmadığı durumlarda, Amazon satış ücretlerinin tahsil edilmesi için kullanılır.
  • Telefon numarası: Gerekli durumlarda iletişim için gereklidir.
  • Firma kayıt bilgileri: Firmanızı kayıt ettirebilmeniz için işletme türünü seçmelisiniz. Ardından şirket sicil numarası, vergi numarası ve adres bilgileri gereklidir.
  • İrtibatta olunacak kişinin bilgileri: İrtibata geçilecek birincil kişinin kimlik bilgileri, doğum tarihi, doğum yeri ve cep telefonu numarası gereklidir.
  • Banka hesap bilgileri: Amazon satışlarından elde edilen ücretlerin yatırılması için bir banka hesabı girişinin yapılması gerekir.

Amazon Seller hesap açma için gerekli belgeler:

  • Kimlik, pasaport veya ehliyet: Bu en önemli belgedir. Buradaki bilgilerin doğruluğu Amazon Seller hesap açma için en önemli kriterdir.
  • Fatura: Bu faturada yazan adres ile sisteme kaydedilen ev adresinin aynı olması gerekiyor. Yani bu fatura adresi doğrulamak için gereklidir.

WORLDEF İle Kolayca Amazon Seller Olun!

Amazon’da satıcı olmanız için birçok sebep var. WORLDEF, Amazon Seller hesap açma başta olmak üzere Amazon hakkında ihtiyaç duyulan eğitimleri veriyor. Amazon Girişimciliği Sertifika Programı ile milyonlarca dolarlık Amazon mağazalarında rekabet edebilirsiniz. Amazon’da mağaza açma tekniklerinin uygulamalı olarak verildiği eğitimlerde, teorik ve pratik bilgiler aktarılıyor. Eğitim sonrası “Online Amazon Eğitim Sertifikası” sahibi olabilirsiniz. WORLDEF Amazon eğitimleri ile Amazon’da satış yaparak girişimlerinize yeni bir yol haritası hazırlayabilirsiniz. Türkiye’nin e-ihracat ekosistemindeki önemli markalarda görev yapan WORLDEF eğitmenlerinden alacağınız mentörlük desteği ile e-ihracat süreçlerini kolaylaştıracaksınız.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye