worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon Prime Nedir?

Özel bir uygulama olarak tanımlanıyor çünkü Amazon Prime, ekstra ücret ödenerek aslında üyeliğin "yükseltilmesi" mantığı ile çalışıyor.

Amazon Prime, ekstra ücret ödenerek üyeliğin "yükseltilmesi" mantığı ile çalışıyor.

Tam Olarak Amazon Prime Nedir?

Amazon Prime hizmeti, özellikle online alışveriş sürecinde teslimat kısmını uzun süre beklemek istemeyen müşteriler için mükemmel bir alternatif oluşturuyor. Prime üyesi olan tüketiciler için satın aldıkları ürünleri aynı gün veya sonraki gün teslim etme ayrıcalığı sunan hizmet, e-ticaretin müşteri açısından tek ve en sıkıcı adımı olan bekleme süresini büyük oranda azaltıyor. Ülkemizde de hizmet vermeye başlayan Amazon’un Türkiye’de de Prime hizmeti bulunuyor ancak şimdilik deneme süreci ve deneme hizmetleriyle geliyor. Ek olarak Amazon Prime, yalnızca teslimat sürecini hızlandıran bir hizmet sayılmıyor; pek çok farklı hizmeti ve avantajı da beraberinde getiriyor.

Amazon Prime Avantajları Nelerdir?

Amazon Prime üyesi olduğunuzda sınırsız hızlı teslimat avantajının yanı sıra pek çok ek hizmetten de tamamen ücretsiz veya uygun fiyatlarla yararlanmaya başlayabiliyorsunuz. Bunlar;

  • Amazon Prime Video: Tıpkı Netflix gibi üyelerine sınırsız film, dizi arşivinden yararlanabilme imkanı sunan Prime Video, dünyaca ünlü yıldızların yer aldığı yapımlarıyla özellikle Amazon Amerika ve Amazon Avrupa düşünüldüğünde Netflix’in en ciddi rakiplerinden biri olarak görülüyor. Prime Video’nun diğer avantajlarının başında ise iOS’dan Android’e, Smart TV’den Xbox ve PS4’e birbirinden farklı platformlarla uyumlu çalışabiliyor olması geliyor.
  • Amazon Prime Music: Spotify benzeri bir hizmet olan ve geniş bir müzik arşivine sınırsız ulaşım hakkı veren Prime Music, dünya çapında birçok sanatçıyı ve türü kapsayan bir müzik kütüphanesi görevi görüyor. Ayrıca Amazon’un bazı hizmetleri için ek ücretler ödenebiliyorken Prime Music, ekstra bir ödeme yapılmadan kullanılabiliyor.
  • Amazon Prime Reading: Prime üyelerine ücretsiz olarak sunulan diğer bir hizmet olan Prime Reading, Amazon arşivindeki sayısız e-kitap ve e-dergi seçeneğine herhangi bir sınır uygulanmadan ulaşmayı sağlıyor.
  • Amazon Photos: Dropbox benzeri bir hizmet olan Amazon Cloud, bulut tabanlı harici bellek hizmeti sunuyor ve sınırsız fotoğraf depolayabilmenize imkan tanıyor.
  • Twitch Prime: Dünyanın en çok kullanılan oyun platformlarından biri olan Twitch de, Prime üyelerine özel indirimler, kampanyalar ve çeşitli fırsatlar sunuyor.

Görüldüğü gibi yalnızca hızlı kargo hizmetinden ibaret olmayan Amazon Prime, aynı zamanda Netflix, Spotify ve Dropbox gibi dünyanın en popüler hizmetlerinin Amazon farkıyla sunulan benzerlerine tek hesap üzerinden kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor. Amazon Prime’ı başlı başına cazip hâle getiren diğer bir avantajı ise üyelerine özel indirimleri oluşturuyor. Prime üyelerine özel yapılan bu indirimler, çoğu zaman kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.

Siz de Amazon’da Satış Yapmaya Başlayın!

Son dönemin en popüler ticaret şekillerinden biri olan e-ticaret ve e-ihracat fırsatlarından satıcı olarak faydalanmaya başlamak için siz de Amazon’da bir hesap oluşturabilir ve ürünlerinizi tüm dünyaya satarak kazanç elde edebilirsiniz. Hem ülkemizi hem dünyayı kapsayan sınırsız bir satış alanına ve müşteri kitlesine sahip olabileceğiniz Amazon’un tüm detaylarını öğrenmek için Amazon rehberi niteliğindeki Amazon akademi ve Amazon kursu gibi oluşumlardan faydalanabilir ya da direkt amazon.com.tr’de yer alan “Amazon’da Satış” başlığı altından destek alabilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un