worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

8. World E-Commerce Forum, G20 bakanlarını ağırlayacak

8. World E-Commerce Forum, hibrit modelle gerçekleştirilecek.

World E-Commerce Forum, her yıl WORLDEF tarafından Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığıyla düzenleniyor. Global e-ticaret ekosistemine katkı sağlamak amacıyla organize edilen uluslararası forum, pandemi sebebiyle 16 Mayıs tarihinde T.C. Ticaret Bakanlığı, İngiltere Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleriyle ilk kez online olarak düzenlenmişti. Forum, bu yıl hem online hem de fiziksel ortamda hibrit olarak gerçekleştirilecek.

2-3-4 Aralık 2020 tarihleri arasında “New Digital Normal” teması ile düzenlenecek Online World E-Commerce Forum G20, iş çevrelerine global bir vizyon sunmayı amaçlıyor. Forum kapsamında, G20 üyesi ülkelerin büyükelçileri ve önde gelen iş çevreleri, 2 Aralık’ta İstanbul Shangri-La Bosphorus Hotel’de düzenlenecek hibrit resepsiyonda bir araya gelecek. Resepsiyona katılanların konuşmaları online olarak da sunulacak. Forumun medya partnerliğini TRT World ve Fortune Türkiye üstlendi.

E-ticaretten dijital diplomasiye kadar birçok konu ele alınacak

8. World E-Commerce Forum, G20 ülkelerinin ticaret, ekonomi ve finans bakanlarını ağırlayacak. Forumda, Covid-19’un uluslararası ticarete etkileri; e-ticaret, dijital diplomasi ve siyasi yürütme; e-ihracat, otomasyon ve finansal istikrar; küreselleşme, pandemiler ve G20’nin rolü konuları ele alınacak. Yüzden fazla ülkeden yaklaşık 50 bin firmanın katılımı beklenen forumda katılımcı firmaların 100’den fazla stant açacak, 50’den fazla konuşmacı yer alacak. Farklı ülkelerdeki sektör paydaşlarından oluşan firmalara online marchmaking imkanı sunacak hibrit forumda özel yazılım ile işbirlikleri ve toplantılar yapılabilecek. G20 ülkeleri dışındaki ülkelerden firmalar da stant açabilecek. Farklı ülkelerde e-ticaret ekosistemde faaliyet gösteren firmalar, matchmaking için katılım sağlayabilecek.

Foruma; Türkiye, İtalya, Birleşik Krallık, Hindistan, Çin, Almanya, Kore, Brezilya, Rusya, Güney Afrika, Fransa Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Avustralya, Kanada Dominyonu, Arjantin, Meksika, Suudi Arabistan ve Endonezya’nın ticaret, ekonomi ve finans bakanlarının katılımı bekleniyor.

Ömer Nart: Hiç olmadığı kadar e-ticareti konuşacağız

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, küresel e-ticaretinde çarpıcı bir ivme sergilediğine işaret etti. E-ticaretin devletler ve hükümetler nezdinde önemli bir gündem maddesi olduğuna dikkat çeken Nart, e-ticaretin artık küresel ölçekte ele alındığına vurgu yaptı. Nart, “WORLDEF olarak sınırsız potansiyel barındıran e-ticareti uluslararası paydaşlarla ele almak için ‘Online World E-Commerce Forum G20’ organizasyonunu üstleniyoruz. G20 ülkelerinin ticaret ve maliye bakanlarının, ünlü iş insanlarının ve farklı ölçeklerdeki firmaların katılacağı forumda pandemi ile birlikte gelinen bu noktada e-ticaretin bugününü ve geleceğini ele alacağız. E-ticaret hiçbir zaman bu kadar konuşulmadı. Sekizinci World E-Commerce Forum G20’de hiçbir zaman olmadığı kadar e-ticaret konuşacağız.” dedi.

World E-Commerce Forum

World E-Commerce Forum, 2017 yılından bu yana sektöründe uzman uluslararası ve yerel konuşmacılarıyla e-ihracat ve e-ticaret ekseninde sektörün nabzını tutuyor. Forum, sunduğu uluslararası network imkanıyla global perakende markalarına e-ticareti kolaylaştıracak katkılar sunma misyonu üstleniyor. Her yıl ekosistemin paydaşlarına uluslararası vizyon sunan ve dünyanın farklı ülkelerindeki e-ticaret ekosisteminden önemli isimleri bir araya getiren forumda, e-ticaret ile ilgili önemli konular ele alınıyor, sorunlara çözüm aranıyor. Forum, Covid-19 pandemisi sebebiyle Mayıs 2020 tarihinde ilk kez online olarak düzenlendi. Bugüne kadar İstanbul’da 4, İzmir’de 1, Bakü’de 1 ve online 1 olmak üzere toplam 7 farklı “World E-Commerce Forum” organize edildi. Online World E-Commerce Forum G20, global çapta online olarak düzenlenen ikinci büyük forum olacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

amazon
Markalar

Amazon’a Polonya’da 7,8 milyon dolar para cezası

Polonya’da tüketici gözlemcisi UOKiK, Amazon’un Polonya’da müşterilerini, ürünün stok durumu ve teslimat tarihleri konusunda yanıltması sebebiyle 7,8 milyon dolar (31 milyon zloti) para cezasına çarptırdı.

gümrük vergisi
Haberler

Dijital ürünlerin ticaretine gümrük vergisi geliyor!

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, online film ve yazılım gibi dijital ürünlerin ticaretine gümrük vergisi getirileceğini belirterek, yeni düzenleme için tarih verdi.